Uudenmaan Keskusta ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 5 ehdokasta ja Keskusta 81 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

– RKP:n ja Keskustan välinen vaaliliitto Keski-Uudellamaalla on luonnollinen jatko jo pitkään jatkuneelle toimivalle yhteistyölle kunnallisella tasolla. Viime vaaleissa RKP:llä ja Keskustalla oli vaaliliittoja Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Tuusulassa. Olemme iloisia, että yhteistyö voi jatkua myös alueellisella tasolla, Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors sanoo.

– Kummallakin puolueella on yhteisenä tahtotilana taata hyvät ja toimivat lähipalvelut. Uskon tästä rakentuvan hyvän pohjan aluevaaleja ja hyvinvointialueita ajatellen, Keskustan Keski-Uudenmaan vaalipäällikkönä toimiva Tea Nieminen toteaa.